Xham i ngjyrosur

Xhamat e ngjyrosur jane xhama te cileve gjate prodhimit u jane shtuar ngjyroses te cilat u japin ngjyra xhamave dhe reduktojne shikimin prej tyre.
Ngjyra ndryshon ne varesi te trashesise se xhamave . Ngjyrat standarte perfshijne bronze dhe jeshilen, keto perftohen duke shtuar sasi te vogla metalesh ose okside metalesh gjate prodhimit te xhamit.
Tipet e xhameve me ngjyrues jane:
Xhami fime (gri e erret)
• 4 mm
• 6 mm
• 8 mm
• 10 mm
Xhami bronze
• 4 mm
• 6 mm
• 8 mm
• 10 mm
Xhami jeshil
• 4 mm
• 5 mm
• 6 mm
• 10 mm
Xhami blu
• 4 mm
• 5 mm
• 10 mm