Xham i trajtuar termikisht

Xhama te temperuar.
Xhami I temperuar eshte xham normal, I cili trajtohet ne temperature te larta ne furren e temperimit, cka ben qe xhami te jete me I fort dhe me rezistent.
Karakteristika te xhamit te temperuar:
• Eshte deri ne 5 here me I forte se xhami normal
• Kur thyhet, ne krahasim me xhamin normal I cili pritet ne copa te mprehta dhe te rrezikshme, xhami I temperuar thermohet ne formen e kristaleve te cilat nuk jane te demshme
• Madhesia e kristaleve te thermuara mund ta arrij maksimumin deri ne 0,5 cm2
• Pas procesit te temperimit mbi xham nuk mund te kryhet asnje proces apo punim